.
.
.
.
.
.

Stichting MarocStars

  Wij begeleiden talentvolle voetballers bij het bereiken van hun doelen"

Het bestaande training- en begeleidingsaanbod is vaak niet toereikend om de talentenvan  jonge voetballers maximaal te benutten en anderzijds ontbreekt het aan een gespecialiseerd aanbod met oog en oor voor onze jonge Marokkaans-Nederlandse voetbaltalenten.

Wij willen jonge voetballers en jeugdigen de kans geven om meer uit hun zelf te halen, zodat zij hun voetbaltalenten volledig kunnen benutten.

MarocStars is van mening dat voetbal echter meer kan zijn dan het ontwikkelen van sportieve talenten. Voetbal kan ook bijdragen aan het ontwikkelen van sociale talenten: minder probleemgedrag en meer succes op het vlak van onderwijs en werk.

MarocStars biedt ondersteuning aan bij keuzes in je sportieve loopbaan door de juiste vragen te stellen, te luisteren en advies te geven.

MarocStars probeert een centrale rol te spelen in je ontwikkeling door persoonlijke begeleiding. Fundamenteel in deze begeleiding is wederzijds vertrouwen; het vertrouwen van de speler in zijn begeleiding en het vertrouwen van de begeleiders in zijn speler.

De vertrouwensband die wordt opgebouwd vanaf ‘talentvolle jongeling’ tot en met ‘volledig professional’, dient als fundament voor een succesvolle samenwerking.

 

MarocStars Nederland speelt zaterdag 27 mei 2017 een benefietwedstrijd tegen Selectie Nord Marokko ( Selectie van Botola 1 ) / Tanger IRT / Tetouan MAT / AL Hoceima CRA .


MarocStars is een selectie van Marokkaanse spelers die bij verschillende competities van KNVB spelen in Nederland .


 

Marokko wint WK Nederland 2015

 
Op 13 en 14 juni vond wederom het WK Nederland plaats. Ook dit jaar trok het jaarlijks terugkerende evenement veel bezoekers. Naast lekker eten van verschillende culturen en muziek wordt er ook op hoog niveau gevoetbald. Zo doen er regelmatig spelers mee die hun brood verdienen in de voetballerij en uitkomen in de Eredivisie of buitenlandse competitie. Uiteraard was ook dit jaar Marokko van de partij. Ondanks dat het alweer 4 jaar geleden is dat Marokko als winnaar op het podium stond, zijn de Atlas leeuwen een van de favorieten.

Marokko zag enkele weken geleden dat het in een loodzware poule was terecht gekomen. De poule bestaat uit Colombia, Turkije en Brazilië. In de eerste wedstrijd namen de Atlas leeuwen het op tegen Turkije. De Turken werden nipt met 1-0 verslagen. Voor Marokko was dit een goed begin van het toernooi. In de tweede wedstrijd was Brazilië de tegenstander. De Goddelijke kanaries werden met 0-1 verslagen, waardoor Marokko al met ander half been in de kwart finale stond. De laatste poule wedstrijd was tegen Colombia. De Zuid Amerikanen waren geen onbekende van de Atlas leeuwen. De laatste keer dat Marokko wereldkampioen werd was in 2011. Toen werd Colombia in de finale makkelijk opzij gezet. Ook dit keer had Marokko niet veel moeite met de Zuid Amerikanen, het werd 2-0. Met 9 punten uit 3 wedstrijden en 0 tegendoelpunten gingen de Atlas leeuwen met een goed gevoel naar de kwartfinale.

In de kwart finale moesten de Marokkanen af rekenen met Kaapverdië. De Kaapverdianen behoren ieder jaar tot een van de top favorieten en zijn samen met Suriname de enige twee landen die de titel al drie keer hebben gepakt. In een spannende wedstrijd die beide kant op kon gaan, trokken de Atlas leeuwen uiteindelijk aan het langste eind. Het werd 1-0.

De volgende obstakel op weg naar de titel was Curaçao. In deze wedstrijd moesten de Marokkanen hun eerste doelpunt van het toernooi incasseren. Echter had het doelpunt geen negatief invloed op de score. De Atlas leeuwen lieten de doelman van Curaçao namelijk drie keer vissen en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 1-3.

Droom finale
Voorafgaand aan het toernooi hoopte veel toeschouwers op een droomfinale en dat kreeg men. Toen bleek dat naast Marokko ook Suriname zich had geplaatst voor de finale, wist men dat er een titanenstrijd zou plaats vinden. De Surinamers beschikte over een ijzersterk team en leken op voorhand de favoriet. Echter toonde de Atlas leeuwen gedurende het toernooi dat het over veel kwaliteit beschikt. Beide teams zagen dat er veel mensen op het affiche waren afgekomen. Nadat de volksliederen werden afgespeeld kon de wedstrijd beginnen. Waar men op een zeer spannende wedstrijd hoopte bleken de Marokkanen een maatje te groot voor Suriname. Bij een 2-0 stand floot de scheidsrechter voor het laatst en mocht Marokko zich voor de 3e keer Wereldkampioen noemen.

Fair play
Naast het feit dat Marokko zich eindelijk weer de beste mag noemen. Ging ook de fair play award naar de Marokkanen.

Nasser el Khayati
Een van de opvallendste spelers van het Marokkaanse elftal was Nasser el Khayati. De speler van het Engelse Burton Albion uitkomend in de League two pakte zijn tweede prijs van dit seizoen. Al eerder vierden hij met zijn club het kampioenschap onder leiding van de Nederlandse coach en oud speler Jimmy Floyd Hasselbaink. Met zes doelpunten geduurde het WK werd hij bekroond tot topscoorder.


Rachid el Guebli
 

 

 Zaid el Morabiti

Amsterdam is vertegenwoordigd door doelman Ennes van Maasbommel van ZVV ’T Knooppunt en Zaid el Morabiti, de aanvoerder van AORC/Lebo Vastgoed. De selectie ziet er verder als volgt uit:

Doel: Jamal El Ghannouti (FC Eindhoven), Oualid Saadouni (FC Eindhoven), Mohamed Attaibi (Futsal Topsport Antwerpen), Amir Molkârâi (Hovocubo).

Veld: Mats Velseboer (FC Marlene), Zakaria Amrani (FC Marlene), Manuel Kuyk (LZV/Kuypers Hair & Wellness), Karim Mossaoui (TPP-Rotterdam), Anes Bešlija (TPP-Rotterdam), Hoessein Bouzambou (FS Gelko Hasselt), Said Bouzambou (FS Gelko Hasselt), en Tevfik Ceyar (FCK/De Hommel).

 

 

 

 

.
.
.
.
.
.

 

Copyright © 2001-2015 MarocStars - All rights Reserved.